Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🌱 543 grasmaaiers in 🏬 8 webshops

Verticuteermachines

Mede door het maaien, maar ook door mos- en onkruidontwikkeling ontstaat er een laag met een viltachtige structuur op uw gazon. Licht, lucht en water hebben moeite om door deze laag heen de wortels te bereiken. Door te verticuteren verhelpt u dit. U vindt in onze shop allerhande verticuteerdermachines.

Koop online je Verticuteermachine op Bol.com

Verticuteren: wat is het precies?

Eigenlijk is verticuteren een vorm van schoonharken. Mos, onkruid en de te dik geworden viltlaag worden door een verticuteermachine uit de bodem verwijderd. Een snelle vorming van nieuw mos wordt voorkomen door het afsnijden van de wortels. De wortels zijn niet langer afgesloten van water en uw gras krijgt weer lucht.

Verticuteren: hoe vaak en wanneer?

De hierboven genoemde viltachtige laag is niet per definitie slecht voor uw gazon. Sterker nog, hij biedt zelfs bescherming. Wanneer deze laag echter zo dik wordt dat de wortels van het gazon dreigen te stikken, moet er nodig geverticuteerd worden. Idealiter verticuteert u uw gazon twee keer per jaar. Hiervoor zijn twee geschikte momenten, namelijk zo gauw de kans op nachtvorst weg is (meestal medio maart) en aan het einde van de zomer (rond augustus).

Verticuteermachines

U kunt handmatig verticuteren, maar dit is een ontzettend zware en tijdrovende klus. Hoe groter uw gazon, hoe langer u er mee bezig bent. Gelukkig zijn er allerhande machines uitgevonden die u bij dit werk helpen. In onze shop vindt u verschillende varianten, u kunt zowel elektrische verticuteermachines kopen als verticuteerders die op benzine lopen.

🌱 Grasmaaier Expert
Logo