Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🌱 543 grasmaaiers in 🏬 8 webshops

Grastrimmers

Wilt u dat gras langs uw vijver of onder uw tuinbankjes eindelijk eens maaien? Of is het tijd om de randen van uw gazon netjes af te werken? Met een grastrimmer zijn die klussen zo geklaard! Grastrimmers zijn ideaal voor kleine tot middelgrote gazons. Dankzij deze krachtige trimmers ligt uw gazon er in een mum van tijd weer keurig bij.

Grastrimmers voor kleine en middelgrote gazons

Wat is het verschil tussen grastrimmers en bosmaaiers?

Een grastrimmer is speciaal gemaakt voor het creΓ«ren van strakke grasranden, het maaien van slootkanten en het verwijderen van onkruid. Afhankelijk van de grootte van uw tuin kunt u kiezen voor het grastrimmer of een bosmaaier. Grastrimmers zijn geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen met een maximale oppervlakte van 500 mΒ². Wanneer uw tuin groter is dan 500 mΒ², dan is het raadzaam een bosmaaier aan te schaffen. Ook voor het verwijderen van brandnetels en licht struikgewas is een bosmaaier beter toegerust.

Verschillende soorten grastrimmers

Wilt u een grastrimmer kopen? Dan kunt u kiezen uit verschillende soorten aandrijvingen. Er zijn elektrische grastrimmers, die worden aangesloten op netvoeding. Daarnaast zijn er benzine-grastrimmers, die uitgerust zijn met een benzinemotor. Verder kunt u kiezen voor een accu-grastrimmer met een oplaadbare accu. Het voordeel van de laatste twee soorten is dat ze draadloos werken en dat u dus optimale bewegingsvrijheid heeft.

De maaitechniek van een grastrimmer

Er zit niet alleen verschil in de aandrijving van grastrimmers, maar ze maken daarnaast ook gebruik van verschillende maaitechnieken. Een groot deel maakt gebruik van zogeheten trimmerdraad, maar er zijn ook modellen met speciale mesjes van staal of kunststof. De trimmerdraad is vaak gemaakt van nylon en draait op hoge snelheid rond in de trimmerkop. Op die manier worden gras en onkruid gemaaid door de grastrimmer. De draadtoevoer, dus de verlenging van de draad, wordt op verschillende manieren geregeld:

  • Handmatig: zodra de draad te kort wordt, dient u hem zelf verder uit de trimmerkop te trekken
  • Tip-automatiek: wanneer de draad te kort wordt, tikt u met de trimmerkop tegen de grond, zodat de draad automatisch verlengd wordt
  • Automatisch: de grastrimmer verlengt de draad automatisch, zodra deze te kort wordt
🌱 Grasmaaier Expert
Logo